Bitcoin ile Hediye Kartı Satın Al
Buy Gift Cards with Bitcoin

Bitcoin ile Hediye Kartı Satın Al

Evet, Bitcoin ile hediye kartları satın almak mümkün. Bu yazımızda BTC ve diğer dijital para birimleri ile nasıl hediye kartı alacağınızı açıklayacağız. Ayrıca, hediye kartlarının nasıl çalıştığını ve dijital paralarla hediye kartı satın almanın tüm avantajlarını kısaca açıklayacağız. Son olarak, Bitcoin ile satın alabileceğiniz en popüler hediye kartlarından birkaç örnek vereceğiz.



Hediye Kartları Hakkında

Hediye kartına genellikle kupon veya hediye belgesi denir. Bir marka veya perakendeci tarafından verilen ön ödemeli depolanmış bir para kartıdır. Hediye kartı temel olarak belirli bir mağazadan alışveriş yapmak için nakit paranın bir alternatifidir. Sadece bir örnek vermek gerekirse, 100 USD Amazon hediye kartınız varsa, kredi kartınız veya PayPal ile ödeme yapmak yerine hediye kartını kullanarak Amazon mağazasından 100 dolara kadar ürün satın alabilirsiniz.

Hediye kartları çevrimiçi olarak (perakendecinin web sitesinde) ve/veya doğrudan fiziksel mağazada kullanılabilir. Bu durum, perakendecinin türüne ve politikasına bağlıdır. Çevrimiçi olarak kullanılan hediye kartları genellikle sayısal bir kod sistemine dayanmaktadır. Dolayısıyla, çevrimiçi olarak kullanılmak üzere bir hediye kartı satın aldığınızda, sayısal bir kod (genellikle Pin Kodu olarak adlandırılır) alırsınız. Bu PIN Kodunu perakendecinin e-ticaret sitesine girerek ilgili krediyi kullanabilirsiniz.

Perakendecinin fiziksel mağazasında kullanılacak hediye kartlarında bazen bir barkod bulunur. Kodu satın aldıktan sonra, genellikle barkodu yazdırabilir veya bir kopyasını telefonunuzda tutabilir ve ödeme yaparken kasiyere gösterebilirsiniz.

Hediye Kartlarının avantajları. Neden Bitcoin ile hediye kartı almalıyım?

Bitcoin, çevrimiçi ve çevrimdışı perakendeciler arasında çok düşük oranda kabul görmektedir. En büyük çevrimiçi perakendecilerin hiçbiri Bitcoin kabul etmez. Örneğin, Amazon, Apple, Google, Spotify veya Netflix Bitcoin kabul etmemektedir. Walmart veya Best Buy’a girip Bitcoin ile ödeme yapamazsınız. Yani, Bitcoin ile hediye kartı satın almanın ana avantajı, mağaza veya perakendeci Bitcoin kabul etmese bile, hediye kartları satın almak için Bitcoin kullanabiliyor olmanızdır. Hediye kartları yoluyla aklınıza gelebilecek her ürünü veya hizmeti satın almak için Bitcoin kullanabilirsiniz.

Ayrıca, hediye kartlarının son kullanma tarihi oldukça uzundur, bazıları birkaç hafta, bazılar bir yıl veya daha uzun süre geçerliliğini korumaktadır. Bu durum, Bitcoin veya başka bir dijital paranızın değişkenliğiyle ilgileniyorsanız, hemen bir hediye kartı satın almak isteyebileceğiniz anlamına gelmektedir. Neden mi? Çünkü bugün Amazon’un 100 ABD Doları yarın da 100 ABD Doları değerinde olacak.

Birçok Bitcoin ve dijital para “hayranı” gizlilik konusunda endişeli. Bu yüzden, büyük bir avantaj da hediye kartlarının alıcı adına verilmiyor oluşu. Basit bir deyişle, bu hediye kartları veya kuponları tamamen isimsizdir.

Son olarak, adından da anlaşılacağı gibi, bunları kendi satın alımlarınız için kullanabilir veya hediye olarak başkalarına verebilirsiniz. Ne kadar güzel, değil mi? Bir arkadaşınıza veya sevdiğinize güzel bir hediye vermek için Bitcoin kullanabilirsiniz.

Bitcoin ile Nasıl Hediye Kartı Nasıl Satın Alınır?

Time needed: 4 minutes.

Bitcoin (veya başka bir dijital para) ile alışveriş yapmak için bir hediye kartı satın almak güvenli ve kolaydır. Sadece şu basit adımları takip edin:

  1. CryptoRefills sitesine gidin

    Buraya tıklayın veya masaüstü veya mobil tarayıcınıza www.cryptorefills.com yazın. Ayrıca CryptoRefills uygulamasını da indirebilirsiniz (sadece Android).

  2. Ülkenizi seçin

    Ülkeyi seçtikten sonra bu alanda bulunan ürün kategorilerini göreceksiniz.

  3. “Hediye Kartları Kuponları” kategorisini seçin ve markayı belirleyin

    Alışveriş yapmak istediğiniz markayı seçin, ör. Amazon veya Steam. Ardından bu ürün için mevcut paketleri göreceksiniz. Satın almak istediğiniz tutarı tıklayın.

  4. Para birimini ve paketi seçin

    Satın alma işleminiz için ödeme yapmak istediğiniz dijital para birimini seçin. Örneğin Bitcoin veya Litecoin. Ardından doğru paketin seçilip seçilmediğini kontrol edin.

  5. E-postanızı girin ve şartları kabul edin

    E-postanızı girin ve Şartlar ve Koşulları kabul etmek için kutucuğu işaretleyin. Ödemeye devam et butonuna tıklayın. (Pin kodunun size gönderilebilmesi ve sorun olması durumunda sizinle iletişim kurulabilmesi için e-postanızın doğru olduğundan emin olun).

  6. Bitcoin ödemesini yapın

    Görüntülenen adrese tam miktarda dijital para (örn. Bitcoin) gönderin ve talimatları izleyin. Görüntülenen miktarı tam olarak göndermeniz önemlidir.

  7. İşte bu kadar!

    Hediye kartını postanızda alacaksınız. E-postada hediye kartınızı nasıl kullanacağınıza ilişkin talimatlar da yer alacaktır.
    Dikkat: Lütfen e-postanızdaki spam klasörünüzü kontrol etmeyi unutmayın.

Bitcoin ile hediye kartı fikirleri

İşte burada, Bitcoin ve dijital paralar kullanarak alışveriş yapabileceğiniz markaların ve mağazaların bazı hediye kartlarını listeliyoruz. Hepsini kategoriye göre listeledik.

Bitcoin ile E-Ticaret

Bitcoin ile Amazon veya BOL hediye kartları satın alabilirsiniz. Bu durum, hayal edebileceğiniz hemen hemen her ürünü çevrimiçi satın almak için Bitcoin kullanabileceğiniz anlamına gelir. TV ve Akıllı Telefonlar gibi elektronik cihazlardan mobilyalara, kitaplardan, spor ekipmanlarına ve ofis malzemelerine kadar.

Dijital Eğlence

Video oyunları, uygulamalar, müzik ve video akışı gibi ana dijital eğlence hizmetlerinin hediye kartlarını satın almak için de Bitcoin kullanabilirsiniz. Müzik ve Video Akışı hediye kartları arasında Spotify ve Netflix yer almaktadır. Google Play ve iTunes uygulama mağazaları için de Bitcoin kullanın. Oyuncular ayrıca Steam ve PlayStation (PSN) gibi popüler platformlar için ve ayrıca World of War Craft veya League of Legends gibi bireysel oyun kredileri için de Bitcoin kullanıyorlar.

SpotifyNetflixiTunesGoogle PlaySteamPlayStation,XboxNintendoBlizzardLeague of LegendsPubG.

Moda & Giyim için Bitcoin

Havalı bir Rayban güneş gözlüğü almak için Bitcoin kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Ya da belki dijital paranızla yeni bir çift Nike spor ayakkabı almak istersiniz? Ya da dijital para kullanarak Banana Republic‘den şık bir kıyafet almaya ne dersiniz? Bir sonraki dijital buluşmanızda veya Zoom konferans görüşmenizde süper görüneceksiniz.

American EagleBanana RepublicChico’sExpressFoot LockerGapMarshallsNikeNordstromOld NavyRay BanT.J. MaxxUnder Armour

Spor Malzemeleri & Spor Giyim

Fit kalmak için dijital para kullanmayı hiç düşündünüz mü? Yeni parlak kayaklar veya sörf tahtası veya belki de harika koşu ayakkabıları satın almak için Bitcoin kullanabilirsiniz. Ya da Callaway[BD1] ‘den yeni Golf Sopaları? Fikirlere ihtiyacınız varsa, neden bu mağazalara göz atmıyorsunuz:

AdidasBass Pro ShopCallway[BD2] , Champ’s SportsDick’s Sporting GoodsFootlockerNikeUnder Armour

Bitcoin’inizi nasıl harcayacağınızı bilmiyor musunuz? Alışveriş fikirleri almak için şu mağazalara göz atın