Perakende Alışverişte Kripto Para Birimleri: Tüketici Raporu 2021

CryptoRefills’in Yeni Tüketici Raporu: Kripto Paralar ile Alışveriş Yapanların %66’sı Bitcoin’i Bir Ödeme Aracı Olarak Görüyor

CryptoRefills, Mal ve Hizmet Satın Almak İçin Kripto Para Birimlerinin Tüketici Tarafından Benimsemesine  İlişkin İlk Küresel Araştırmanın Sonuçlarını Yayınladı.

Etiketler: #Bitcoin #KriptoPara #Kripto #Eticaret #Ödemeler #Blockchain @Cryptorefills

Amsterdam, 22 Haziran 2021, CryptoRefills, Cointelegraph Research ile işbirliği içinde, tüketicilerin ürün ve hizmet satın almak için kripto para birimlerini benimsemesine ilişkin ilk küresel araştırmayı yayınladı.

Perakende Alışverişte Kripto Para Birimleri: Tüketici Raporu 2021”, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin alışveriş ve ödeme amacıyla tüketici kullanımına ilişkin ilk ve en büyük araştırmadır. CryptoRefills Labs tarafından yayınlanan 48 çizelge ve tablo içeren yaklaşık 50 sayfalık rapor, ürün ve hizmet satın almak için Bitcoin, Ethereum ve diğer kripto para birimleri ile ödeme yapan kullanıcıların demografisi, tercihleri, satın alma davranışları, motivasyonları ve bu konuda karşılaşılan engeller hakkında bilgiler sağlıyor.

Rapor, kripto tüketicilerinin tüm dünyaya dağıldığını gösteriyor. Bu tüketiciler farklı demografik özelliklere sahipler ve farklı sosyoekonomik kökenlerden geliyorlar, ancak bunların çoğunlukla genç insanlardan oluştuğu görüliyor. Bu tüketicilerin beşte biri kadarı ise dünyanın en kırılgan ekonomilerinden geliyor ve kripto para birimlerini küresel dijital ekonomiye katılmak için bir çözüm görüyorlar. Geri kalan kripto tüketicileri ise gelişmiş pazarlardan, genellikle yüksek gelir grubundan geliyor ve çoğunun, örneğin işlerinin bir parçası olarak veya ticaret nedeniyle, şu veya bu şekilde blok zincirine maruz kaldığı görülüyor. Göçmenlerin kripto para ile alışverişine olan ilgisi, kripto paraların daha kolay havale olanakları nedeniyle de dikkat çekiyor.

Bitcoin (ve diğer kriptolar) sadece bir değer deposu olarak kabul edilebilse de, blok zincirinin hayatımıza ve genel anlamda finansal boyuta etkisi hala açık bir tartışmadır. Bununla birlikte, rapordan elde edilen veriler, kripto alışverişçilerinin çoğunluğunun borsa özelliklerine inandığını,  kripto tüketicilerinin %66’sının “Kripto paraları, ürün ve hizmetleri ödemenin bir yolu olduğunu” kabul ettiğini ve kripto para ile alışveriş yapanların %78’inin Bitcoin’i seçtiğini gösteriyor.

Rapordan elde edilen veriler, kripto tüketicilerinin %63’ünün kripto para birimleri ile ürün satın almayı kolay bulduğunu ve %70’inin kripto para ile alışverişi faydalı bulduğunu ve kripto paraları kullanmak için iyi nedenler olduğunu düşündüğünü ortaya koyuyor. Kripto para kabul eden mağazalar bulamamak (%49), yüksek işlem ücretleri (%49) ve ağ sıkışıklıkları nedeniyle yaşanan işlem gecikmeleri (%40), insanların kripto para ile ürün ve hizmet satın alırken karşılaştığı en büyük engellerdir. Yine de görünüşe göre bu, alışveriş yapanların ürün ve hizmet satın almak için kripto para kullanmasını durdurmak için yeterli değil, çünkü insanların %72.4 gelecekte kripto para ödemelerinin daha yaygın olacağı konusunda hemfikir. Ayrıca, kripto para ile alışveriş yapan çoğu kullanıcı bunu düzenli olarak yapıyor. Kullanıcıların %35’i her hafta, %40’ı ise her ay kripto para ile alışveriş yapıyor.

Perakende Alışverişte Kripto Para Birimleri: Tüketici Raporu 2021” raporuna bu sayfadan ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz: https://labs.cryptorefills.com

CryptoRefills hakkında

CryptoRefills’in misyonu insanların günlük ihtiyaçları için Bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanmalarını sağlamaktır. CryptoRefills ile kullanıcılar, dünyanın en bilinen dijital ve perakende markalarından bitcoin ve diğer kripto para birimlerini kullanarak hediye kartları satın alabilirler. Dünyada e-ticaret için Ethereum Layer 2 ödemelerini (Polygon/Matic entegrasyonu ile) ilk kullanan ve DeFi ile gerçek ürün ve hizmetler (Avalanche entegrasyonu ile) arasında doğrudan köprü oluşturan ilk şirket olan CryptoRefills, merkezi olmayan ödemelerde inovasyona öncülük ediyor ve hediye kartı endüstrisi için yeni teknolojiler geliştiriyor.

Website | Twitter | LinkedIn | Facebook

Bilgi ve sorularınız için: media@cryptorefills.com

Raporu indir (PDF)