Bi̇tcoi̇n İle Google Play Satın Al - CryptoRefills

Bi̇tcoi̇n İle Google Play Satın Al

Henüz bilmiyor olabilirsiniz, fakat Bitcoin ile Google Play satın almak artık mümkün. Maalesef, Google, Google Play’de ödeme yöntemi olarak Bitcoin ya da diğer dijital para birimlerini desteklemiyor. Ancak, Google Play hediye kartları (Google Play Kuponları) kullanarak, sen sevdiğiniz Android uygulamalarını bitcoin ile satın almanın kolay bir yolu var. Bu yazımızda, Bitcoin ile nasıl Google Play satın alacağınız konusunda size adım adım rehberlik edeceğiz. Google Play hediye kartı sistemi sayesinde, dijital parayla satın alabileceğiniz bazı benzersiz uygulamaları da listeleyeceğiz. 

Google Play hediye kartı nedir?

Goole Play Store’daki pek çok Android uygulaması, uygulama için ön ödeme yapılacak şekilde Premium ya da Google Play Store’da “Uygulama İçi Satın Alma” yapılacak şekilde Ücretsizdir. Google, Google Play Store’da pek çok farklı ödeme yöntemi desteklemektedir, bu ödeme yöntemleri kullanıcıların ülkelerine bağlı olarak değişir ve genellikle şunlardır: 

  • Kredi Kartı
  • PayPal
  • Mobil Faturalandırma (telefon kredisiyle ödeme)


Ancak, çok popüler bir başka seçenek ise kuponlardır (veya hediye kartları). Kupon kısaca, belirli miktarda Dolar, Euro veya İngiliz Sterlini değerinde bir kredi paketidir. Örneğin, bir kupon, 50 USD değerinde Google Play kredisi olabilir.

Bu kuponları süpermarketlerde veya internet mağazalarında görmüş olabilirsiniz. Bunlar genellikle fiziksel kartlar olarak adlandırılır. Her kupon benzersiz bir kod içerir (uzun bir sayı dizisi). Kuponu kullanmak için, önce kupon paketini açmanız, “benzersiz kodu” almanız ve ardından Google Play Store’da ödeme yaparken bu “benzersiz kodu” eklemeniz gerekir. 

Bu kuponlara ayrıca hediye kartları da denmektedir. Kullanılana kadar tamamen isimsizdirler, herkes “benzersiz kodu” kullanabilir, dolayısıyla bir arkadaşınıza hediye olarak da verebilirsiniz.

Şimdi de muhtemelen bilmediğiniz ilginç bir şey söyleyelim: Google da elektronik Google Play kuponları sunuyor. Bu kuponlar, online olarak satılmaları ve kodun anında size e-postayla gönderilmesi dışında, tıpkı fiziksel kartlar gibi çalışır. CryptoRefills sayesinde, Google Play hediye kartları bitcoin kullanarak çevrimiçi olarak satın alınabilir.

Bitcoin ile nasıl Google Play satın alabilirim? 

Bi̇tcoi̇n İle Google Play Satin Alin

Gereken süre: 4 dakika.

İşte, Bitcoin, Litecoin ve diğer dijital para birimleri kullanarak Google Play satın alım sürecinin adım adım rehberi: 

  1. CryptoRefills adresine gidin
    Buraya tıklayın veya mobil tarayıcınızdan www.cryptorefills.com adresine gidin.
  2. Ülkenizi seçin
    Açılır menüden Ülkenizi seçin. Seçtiğiniz ülkenin, kuponu kullanmayı düşündüğünüz Google Play hesabının kaydolduğu ülkeyle eşleşmesi çok önemlidir. Kodun ülkesi, hesabın ülkesiyle uyuşmuyorsa, kupon çalışmayacaktır.
  3. Google Play’i seçin
    “Oyunlar” kategorisine tıklayın. Ardından Google Play simgesine tıklayın.
  4. Google Play kuponunu seçin
    Ülkeye bağlı olarak, farklı fiyat aralıklarında ve farklı para birimlerinde farklı paketler seçebileceksiniz. Örneğin, 5 Euro veya 50 USD ya da 100 Sterlin gibi. Tercih ettiğiniz paketi tıklamanız yeterlidir.
  5. Para birimi seçin
    Şimdi de ödeme yapmak istediğiniz dijital para birimini seçin; örneğin Bitcoin için BTC ya da Litecoin için LTC. Seçtiğiniz para birimine bağlı olarak kuponun ücretini göreceksiniz.
  6. Siparişi tamamlayın
    E-postanızı girin ve Şartlar ve Koşulları kabul etmek için kutucuğu işaretleyin. Ödeme işlemine devam etmek için tıklayın. (E-postanızın doğru olduğundan emin olun, böylece benzersiz kod size ulaştırılabilir ve sorun olması durumunda sizinle iletişime geçebilirler).
  7. Ödemeyi yapın
    Tam tutardaki dijital parayı (örneğin Bitcoin) görüntülenen adrese gönderin ve talimatları izleyin. Tam olarak görüntülenen miktarı göndermeniz önemlidir. Adresin doğru olduğundan emin olmak ve bu adımı hızlandırmak için sayfada görüntülenen QR kodunu kullanabilirsiniz.
  8. Kupon kodunu alın
    Birkaç dakika sonra kodunuz e-posta ile ulaştırılacak. Kodun teslimi, bitcoin işlemini onaylamak için geçen süreye bağlıdır. Genellikle, bir-iki dakika sürer, ancak ağın yoğunluğuna bağlı olarak 5 veya 10 dakika da beklemeniz gerekebilir.
  9. Kupon kodunu kullanın
    Google Play kredisini kullanmaya hazır olduğunuzda, Google Play Store’dan satın almak istediğiniz ürünü veya uygulamayı seçin veya doğrudan Android uygulamasının içinden paketi (örneğin oyun içi kredi veya abonelik) seçin. Ödeme sayfasında, “Kodu Kullan” seçeneğini tıklayın ve kodu kopyalayıp gönderin.

BTC ile Google Play satın alın.